Sunday 22 April 2007

Vandring

Igår styrde då alltså 10 personer från institutionen kosan mot Seaford för att gå South Downs Way till Eastbourne. Vi träffades på morgonen på Victoria-stationen och tog tåget ner till Seaford.
Vi hade fått en väldigt fin dag med sol och värme för vår lilla vandringstur.
När vi kom fram till Seaford var det bara att gå ner till havet och sen vända sig österut och börja gå. England är ju ganska platt, men här fanns det helt klart tillräckligt gott om terräng som gick upp och ner. Bland annat fanns det ett segment av vägen som kallas Seven Sisters som är sju vita klippor efter varandra som man måste upp- och nerför. Efter dessa kom vi till en fyr där vi åt lunch (vilket vissa hade velat äta nästan ända sen starten). Det tog ganska länge att gå de ca 16 kilometrarna som vi skulle gå, och på ett ställe fick vi till och med ta av oss skorna och vada över en liten bäck.
Andra halvan av vandringen (efter lunch) var lite mindre kuperad, men då började folk bli trötta, så det gick ganska långsamt. När vi började närma oss Eastbourne så såg vi folk som var uppe och flög paragliders, vilket jag testade (tandemflygning) i Santa Barbara, och vilket Ettore flyger på riktigt. Vi kom fram till ett ställe där de startar, där det även fanns ett café, så vi köpte lite glass. När vi var där kom en ambulans, och senare också en ambulanshelikopter. Tydligen hade en av paraglidarna kraschat, men som tur var så var det inget alltför allvarligt med honom.
När vi kom fram till Eastbourne så vilade vi i solen där en stund innan vi gick till stationen och åkte tillbaka till London. När vi kom tillbaka till Victoria så var klockan nästan 11 timmar senare än när vi startade.

Man tror ju inte att solen ska vara så stark i England, och framförallt inte i april. Tror man det har man fel. Vi kunde konstatera att alla var rätt så röda när vi åkte hem. Själv har jag framförallt väldigt rött huvud, och även röda armar och nacke. Köpte en hudlotion när jag kom tillbaka till London, och idag har jag även köpt en keps, vilken kan vara bra för att skydda huvudet.

Ska försöka fixa upp lite av mina bilder från vandringen snart. Här finns några bilder tagna av en annan person (med en bättre kamera och mer fotokunnande än mig) tills vidare.

No comments: