Sunday 1 April 2007

Amazing Grace

Ikväll gick jag och såg filmen Amazing Grace. Den handlar som sagt var om William Wilberforce, som var engelsk parlamentsledamot i slutet av 1700-talet/början av 1800-talet, och som kämpaLinkde för att avskaffa slavhandeln i det brittiska imperiet. När han började sin kamp så var han den enda i parlamentet som var på hans sida, men till slut så fick han ju igenom det hela. En av hans vänner/mentorer var John Newton, som var en före detta slavhandlare som hade ångrat sig och blivit präst, och som är den som skrev sången Amazing Grace.

Denna film är ju som sagt var den som svenske John har jobbat med att göra PR för, så han har ju lobbat för att jag ska gå och se den. Den var bra, men inte fantastisk. Det är dock fantastiskt dyrt att gå och se film här. Jag gick och såg filmen på Odeon vid High Street Kensington (filmen visas inte vid biografen i Putney), och där kostade det £10.50!!! Här i Putney är det billigare (kring £8), men det är fortfarande fruktansvärt dyrt.

Tidigare idag åkte jag till Covent Garden och tittade runt lite grann. Bland annat en man som hade en liten show där han interagerade med omgivningen väldigt mycket. Svårt att förklara. Åt sen middag på TGI Friday.

No comments: