Thursday 10 January 2008

December i London (del 1 - systrabesök)

Mellan det att jag åkte skridskor och att jag åkte hem till Sverige för att fira jul så hände det ett och annat, men här på bloggen var det väldigt tyst. Därför kommer här en kort(?) sammanfattning av vad som hände i december.

Dagen efter skridskoåkningen (en torsdag) så kom Jenny och hennes kompis Josefin hit och hälsade på och stannade till måndag morgon. Precis som väntat så hade de (och då framförallt Jenny) siktet inställt på shopping, shopping, och sen lite mera shopping. Det var kul att ha dem har, men jag var väldigt tacksam att Josefin följde så Jenny hade sällskap i affärerna, för att tillbringa hela dagarna i klädaffärer längs med Oxford Street är inte riktigt min favoritsysselsättning (vad sägs t.ex. om 3 1/2 timme på Primark?). Jag blev tillräckligt less på shopping när jag följde med dem till Camden... Förutom all shopping så var det kul att ha dem här. :) På fredagen gick vi och såg musikal - Mary Poppins blev det denna gång. Jag skulle säga att den låg på ungefär samma nivå som Sound of Music, men nådde inte upp till Phantom of the Opera och Lés Miserables.
På lördagen dök dessutom Marcus Nilsson upp i London igen. Han skulle till London med jobbet nästkommande vecka, men kom hit en dag tidigare, så då sov han i vårt vardagsrum innan han fick flytta in på Hilton... Träffade honom på Leicester Square och träffade sen Jenny och Josefin som varit på Oxford Street och gick efter det och åt middag på Gili Gulu (sushi-restaurangen där maten åker på band framför gästerna).
På söndag gick vi först till Hillsong på första mötet där, och därefter till Harrods för lite mer shopping. J&J gick först runt och såg ut vad de skulle handla och sen träffade vi Naima och hon lät dem använda sin personalrabatt (34% vanligtvis, och den dagen hade de 10% extra rabatt) på det de handlade. Efter Harrods så åkte vi till Piccadilly Circus och mötte upp med Marcus och AnnaLena på en Starbucks där i närheten. J&J skulle därefter shoppa lite mer (surprise, surprise) på LilyWhites och Levis, så vi bestämde oss att träffas lite senare på Pizza Hut för middag innan kvällens julkonsert i HTB. Jag och Marcus bestämde oss för att gå en sväng till Apple Store, och AnnaLena var modig nog att följa med oss.
Väl på Pizza Hut så valde vi att äta en väldigt prisvärd meny att dela för flera personer där man fick förrätt, pizza, och efterrätt. Riktigt gott faktiskt. Mot slutet började vi dock inse att det var lite jäktigt för att vi skulle hinna till HTB, för man behövde vara där minst 20 minuter innan för att inte förlora sina platser som man fick genom att man hade biljett. Det hela drog dock ut på tiden mer och mer, och tyvärr fick vi stressa i oss efterrätten som var väldigt god. Till slut kom vi dock ut därifrån och jäktade ner i tunnelbanan, och kom in där precis som en tåg rullade in på stationen. Perfekt timing... Men... Då kom föraren ut i högtalaren och berättade att på grund av ett trasigt tåg på stationen framför oss så skulle vi bli stående här ett tag... ARGH! Vi blev sittandes där ganska länge och klockan tickade på. Till slut började vi röra oss igen och kom till sist fram till Knightsbridge-stationen, och då var det bara att SPRINGA som gällde. Totalt utmattade och genomsvettiga så kom vi då fram till HTB till slut, och de hade ju förstås börjat släppa in vem som helst, så våra biljetter hade vi inte nån användning av, men som tur var så fanns det fortfarande plats för oss.

Efter detta åkte Marcus till sitt hotell, och vi andra åkte hem. Dagen därpå så åkte J&J hem till Sverige igen.

No comments: