Tuesday 6 May 2008

Boris for Mayor

I torsdags så var det ju då val här. Framförallt så var det ju borgmästarval, men även val till London General Assembly, samt runtom i landet val till diverse councils, så kommunval helt enkelt. Jag gjorde min demokratiska plikt och traskade på morgonen iväg i regnet och röstade. Kändes inte som att valsäkerheten var den allra bästa här, för min identitet kollades inte särskilt noga, man hade inga kuvert till sina valsedlar, och alla valsedlar lades ner (av mig själv) i en och samma behållare, så det hade antagligen gått att smussla ner en extra borgmästarvalsedel om man velat. Nåväl.

Trots att det fanns 10 kandidater till posten som borgmästare så stod ju kampen egentligen bara mellan två personer, Ken Livingstone (Labour), den sittande borgmästaren, samt Boris Johnson (Tories), en smått galen uppstickare... Det hade varit väldigt jämnt i undersökningar innan valet, så det var med stor spänning som kandidaterna såg fram emot valdagen.
Ken är väl den som ger mer förtroende när han talar och är det "säkrare" alternativet. Boris å andra sidan vill ändra mycket, ta i med hårdhandskarna mot kriminaliteten, osv, osv, men en del ifrågasätter om han har det som krävs för jobbet. Med honom så kommer det antagligen att hända en hel del saker... Antingen så blir det riktigt bra, eller så blir det katastrof...

I slutändan så lyckades i alla fall Boris ta hem valet, så nu får vi se vad som händer.
Labour hade ett riktigt uselt val över hela landet, och det ses av många som en indikation för vad som kan hända vid ett framtida parlamentsval, så David Cameron (de konservativas ledare) börjar kanske känna ett hopp om premiärministersposten.

No comments: